fbpx

ЃУН ЃУНСОЈ, ГЛАВЕН ИЗВРШЕН ДИРЕКТОР НА „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“: И ВО 2023 ГОДИНА ПРОДОЛЖУВАМЕ СО ВЛОЖУВАЊА ВО СО...

Со надеж за нова поуспешна година, со желби за подобро здравје за сите, крајот на оваа година, традиционално го одбележуваме со серија обраќања на познати бизнисмени, банкари, претприемачи, директо...

Види повеќе

ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ СЕ РОДИ ЈУБИЛЕЈНОТО 20 000-ТО БЕБЕ

Клиничка болница „Аџибадем Систина“ го одбележа раѓањето на 20 000-то бебе на Одделот за гинекологија и акушерство. Малиот Блажo, роден на 10 декември, е јубилејното бебе на болницата од ...

Види повеќе

„АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ СО СВОИ ПРЕТСТАВНИЦИ ВО НОВОТО ЗДРУЖЕНИЕ НА МЕДИЦИНСКИ СЕСТРИ ЗА АНЕСТЕЗИЈА, РЕАНИМАЦИЈА...

На 10 декември во Скопје се одржа првата стручна средба на новоформираното Македонско здружение на медицински сестри на анестезија, реанимација и интензивна нега (МЗМСАРИН). Здружението е професион...

Види повеќе

ДОКТОРИТЕ ОД „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ НА РЕГИОНАЛЕН СИМПОЗИУМ „ХПВ-ИНФЕКЦИЈА И АСОЦИРАНИ БОЛЕСТИ“

Од 25 до 27 ноември во Струга се одржа првиот регионален симпозиум „ХПВ-инфекција и асоцирани болести“ во организација на Македонското здружение за хуман папилома вирус и Македонското здружение за ...

Види повеќе

ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ ОД ОБЛАСТА НА ОРТОПЕДСКАТА ХИРУРГИЈА

Викендов во Клиничка болница „Аџибадем Систина“ се одржа предавање од областа на ортопедската хирургија од страна на еминентните хирурзи проф. д-р Филип Шетле oд Германија и доктор Борис Поберај, С...

Види повеќе

ПРОФ. Д-Р ГЛИГОР ДИМИТРОВ ОДРЖА ПРЕДАВАЊЕ ПРЕД СТУДЕНТИТЕ НА МЕДИЦИНА

Проф. д-р Глигор Димитров од Одделот за гинекологија, акушерство и стерилитет при Клиничка болница „Аџибадем Систина“ одржа предавање на тема „Модерни техники на асистирана репродукција, сурогатств...

Види повеќе

ДОЦ. Д-Р МИТКО ИВАНОВСКИ НА СТРУЧНИОТ СИМПОЗИУМ “СУБФЕРТИЛНОСТ КАЈ ЖЕНАТА ВО XXI ВЕК-ПРЕДИЗВИЦИ И РЕШЕНИЈА”

На 5 ноември во Скопје се одржа стручен симпозиум на тема: „Супфертилност кај жената во 21 век – Предизвици и решенија”. Со свое излагање на овој симпозиум се претстави дoц. д-р Митко Ивановс...

Види повеќе

НА 16 ДЕКЕМВРИ ВО КЛИНИЧКА БОЛНИЦА „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ДОАЃА Д-Р ФРОСИНА КРСТАНОСКА

Д-р Фросина Крстановска е сертифициран специјалист за сексуална медицина со клиничко искуство, која своите професионални знаења ги здобила во Европското здружение за сексуална медицина и поседува с...

Види повеќе

ПРВПАТ ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“, ПОД ВОДСТВО НА Д-Р ВЛАДИМИР КОЈОВИЌ И Д-Р АЛЕКСАНДАР МИЦКОВСКИ, ВГРАДЕН Е ВЕШ...

Под водство на д-р Владимир Којовиќ и д-р Александар Мицковски, на одделот за урологија вграден е вештачки уринарен сфинктер за првпат во Клиничката болница „Аџибадем Систина“. Ваквиот тип операции...

Види повеќе

ДОКТОРИТЕ ОД „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ДЕЛ ОД VI КОНГРЕС НА ИНФЕКТОЛОЗИ

Од 11 до 13 ноември во Струга се одржа VI конгрес на инфектолози, на кој учество зедоа многу доктори од земјава и регионот. На овој значаен конгрес, од Клиничка болница „Аџибадем Систина“ присуству...

Види повеќе