fbpx

ДВАЕСЕТГОДИШНИКОТ НИКОЛА ПРЕЖИВЕА ДОЛГА РЕАНИМАЦИЈА – ДОКТОРИТЕ НАПРАВИЈА ВИСТИНСКО ЧУДО

Никола Тимов од Штип има само 20 години, а поради заболување на белите дробови преживеал вистинска борба за својот живот. Битката ја доби во Клиничката болница „Аџибадем Систина“ и сега се чувствув...

Види повеќе

ТЕШКА ОПЕРАЦИЈА НА СРЦЕВИТЕ ЗАЛИСТОЦИ КАЈ ПАЦИЕНТКА СО ХРОНИЧНА ЛЕУКЕМИЈА

Тања Затараковска има само 55 години, реализиран живот, ама зад себе и борба со рак, која успешно ја поминала. Сепак, пред извесно време повторно се соочила со здравствен проблем. Од овој поглед и ...

Види повеќе

ГОЛГОТА, ШАНСА, ПА СРЕЌЕН ИСХОД

По ретка клиничка операција, која и ретко е опишана во медицинската литература, Тања Атанасова од Валандово, оздравена, сега има нова шанса за нормален живот. Ја доби во Клиничката болница „Аџибаде...

Види повеќе

ПО ПЕТ ДЕНА НА РЕСПИРАТОР, ТРУДНИЦАТА НЕРМИН УСПЕА ДА ГО ПОБЕДИ КОВИДОТ

Нермин Али има само 36 години, а борбата со Ковид -19 ја водеше како за двајца. Морала да ја победи и за себе и за детето што го носела во себе. И навистина била храбра за двајцата – успешно. Нејзи...

Види повеќе

Приказната на Василиј и предизвиците со кои се соочуваат предвременородените бебиња

„Предвремено родено бебе. Не, не можеш никогаш да бидеш спремен за тој предизвик. Денот којшто чекаш да биде твој најсреќен ден наеднаш станува најсреќниот и најстрашниот ден истовремено, бебето е ...

Види повеќе

НАЈДОБРАТА КОШАРКАРКА МЕЃУ МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ: АНДРОНИКИ БИБОВСКА ПРАВИ СОВРШЕН СПОЈ НА СПОРТОТ И МЕДИЦИНАТА

„Да играш на вистински начин – тоа значи да играш несебично, да ги почитуваш достигнувањата на останатите во тимот, да играш напорно и да ја исполниш својата улога и цел“. Зборовите на еден о...

Види повеќе

ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ ОД ПАЦИЕНТКА УСПЕШНО ИЗВАДЕН ТУМОР ТЕЖОК 8 КИЛОГРАМИ

Педесет и петгодишната Нафиjе Мустафа закрепнува  по тешката операција која успешно била изведена во Клиничката болница „Аџибадем Систина“. Станува збор за специфична операција при која е изваден т...

Види повеќе

СРЦЕ ЗА СРЦЕ – НЕИЗМЕРНА БЛАГОДАРНОСТ ОД СЕМЕЈСТВОТО ПЕШИЌ ЗА ПРОФ. Д-Р НИКОЛИЌ

Драматични денови, безнадежни часови, желба што побрзо да оздрави и да се врати на својот нормален живот. Низ солзи, 65-годишната Анка Пешиќ почнува да ја раскажува голготата што ја минала низ болн...

Види повеќе

ДОКТОР СИМЕОНОВ Е НАШИОТ СУПЕРХЕРОЈ СО БЕЛА НАМЕТКА

По цели две години талкање низ здравствени институции, разни мислења од доктори, но без решение за нивниот проблем, конечно насмевка на лицата на родителите Џељаљ и Шукране Даути од Куманово. Ведна...

Види повеќе

УМЕТНИК ВО СПОРТОТ, ПОСВЕТЕНА НА ДЕЦАТА ДОКТОР СТАНКА ТАНЧЕВА-КРСТЕВСКА ЖИВЕЕ СО ПИЛАТЕСОТ

Никогаш не била професионален спортист, иако била член на одбојкарскиот тим во основното училиште во кое учела. Сепак, д-р Станка Танчева-Крстевска, специјалист по педијатрија неонатолог од Клиничк...

Види повеќе