fbpx

БЛАГОДАРЕНИЕ НА Д-Р КАЛАМАРАС ГО ЖИВЕАМ ВТОРИОТ ЖИВОТ – РАДЕ СИМЕОНОВСКИ ГО ПОБЕДИ КОРОНАВИРУСОТ

Немам зборови со кои можам да ја искажам благодарноста кон целокупниот тим од Инфективниот оддел во „Аџибадем Систина“, но пред сè до инфектологот д-р Патриција Каламарас, поради која го живеам сво...

Види повеќе

Храбро против опасниот вирус

Бременоста за секоја жена е незаборавен и прекрасен период, но за 36- годишната Ивана Пешевска-Насковиќ била едно од најнеобичните искуства и најголеми предизвици со кои се соочила. Откако со својо...

Види повеќе

ПОСВЕТЕН НА РИТАМОТ НА СРЦЕТО И ОДГОВОРЕН ЗА РИТАМОТ НА МУЗИКАТА Д-Р АНТОВ Е ЕДЕН ОД ПОЗНАТИТЕ ТАПАНАРИ ВО ...

Дете кое треперело кога војникот, од воениот оркестар, му дозволил да ги проба и да се послужи со тапаните во Домот на АРМ, покрај тогашното републичко собрание – пред и по настапот. Душа која не м...

Види повеќе

ПО ОПЕРАЦИЈАТА НА ГРАДАТА ВЕЌЕ СЕ ЧУВСТВУВАВ ОСЛОБОДЕНА ОД КАРЦИНОМОТ

ПЕТ ГОДИНИ ПОДОЦНА ЖИВЕАМ ЗДРАВ И СРЕЌЕН ЖИВОТ Пред неполни пет години Билјана Георгиевска на 53-годишна возраст се соочила со дијагноза карцином на дојка. Иако правела редовни прегледи, грутката н...

Види повеќе

ПРОФ. Д-Р НИКОЛИЌ – ВИРТУОЗ ВO КАРДИОХИРУРГИЈАТА: ПЕТЧАСОВНА ОПЕРАЦИЈА НА ОТВОРЕНО СРЦЕ ВО „АЏИБАДЕМ ...

Голема и сложена хируршка интервенција на отворено срце е изведена на Одделот за кардиохирургија во Клиничката болница „Аџибадем Систина“, при што е спасен животот на 89-годишен пациент. Оперативни...

Види повеќе

ВО „АЏИБАДЕМ СИСТИНА“ СПАСЕН ЖИВОТОТ НА 45 ГОДИШЕН ПАЦИЕНТ ЗАБОЛЕН ОД КОВИД-19 СО ЕКМО ТЕХНОЛОГИЈА

Со примена на ЕКМО технологија во Kлиничката болница „Аџибадем Систина“ е спасен животот на 45 годишен пациент заболен од Ковид-19. Астрит Селимај бил примен во исклучително тешка здравствена состо...

Види повеќе

ДОКАЖАН ГИНЕКОЛОГ И ПАСИОНИРАН ПЛИВАЧ – Д-Р САРЏОВСКИ ИМАЛ СЕРИОЗНА ПЛИВАЧКА КАРИЕРА

ЖИВОТ ВО ВОДА ЉУБОВ БЕЗ ГРАНИЦИ Тој е познат гинеколог, ама малкумина знаат дека е еден од најпасионираните пливачи во земјава. Д-р Бобан Сарџовски има сериозна пливачка кариера, во дел од животот ...

Види повеќе

Емилија конечно го гушна своето чедо: По кардиохируршката операција во „Аџибадем Систина“ предвреме роденио...

За него се молеше цела држава, а желбите на мајката да ги победи проблемите и да биде добро, се исполнија. Ништо не е поголемо од мајчинската љубов, а таа моментално има друга суштина за Емилија Јо...

Види повеќе

ПРОФ. Д-Р НИКОЛИЌ ГО ВРАЌА ПРОФЕСОРОТ ОРОВЧАНЕЦ НАЗАД НА СВОЕТО ХОБИ, НА ПЛАНИНИТЕ

Професор д-р Никола Оровчанец е поранешен епидемиолог. Сега има 70 години, а голем дел од својот работен век бил професор на Медицинскиот факултет во Скопје. Ги сака и планините и живее за нив – на...

Види повеќе

БРАЌА, ДОКТОРИ И ВЕЛОСИПЕДИСТИ – ДУХ И ЕНЕРГИЈА НА ДВЕ ТРКАЛА

Двајцата се врвни и докажани специјалисти – посветени на работата со сиот свој потенцијал, се разбира и стручен и физички. Но, духот е важен. Тоа докторите Димитар и Иван Трајкови многу добро го зн...

Види повеќе