fbpx

100 БЕСПЛАТНИ ПРЕГЛЕДИ НА БЕНКИ ВО МЕСЕЦОТ НА МЕЛАНОМОТ

16.05.2023

Клиничка болница „Аџибадем Систина“, по повод месецот на карциномот на кожа, меланом, ќе овозможи 100 бесплатни прегледи на бенки за своите пациенти. Прегледите ќе ги изведува искусен тим дерматовенеролози со помош на најсовремениот дерматоскоп Mоle Max HD, со кој се овозможува прецизен скрининг и рана дијагноза на карциномот на кожа.

AS Melanoma Campaign Besplatni FB

Прегледите ќе се реализираат во сабота, 20 мај 2023 година од 8 до 15 часот. Задолжително резервирајте си го вашиот термин за бесплатен дермоскопски преглед на 02 30 99 500.

Со цел да се подигне свесноста на населението за редовен и ран преглед на сомнителните бенки, оваа акција 8. година по ред традиционално се одбележува секоја година во „Аџибадем Систина“.