• Testimonials

  • Во „Аџибадем Систина“ сонот станува реалност

   Во „Аџибадем Систина“ сонот станува реалностАко сонувате да станете родители, планирате да имате бебе, а работите не одат онака  како што сте замислиле, во Скопје постои болницата „Аџибадем Систина“ и тимот на д-р Слободан Лазаревски, кој ќе ве сослуша, разбере и ќе ви помогне вашиот сон да стане реалност. На 30...

  • Со вистински професионалци го надминав стравот од операција

   Со вистински професионалци го надминав стравот од операцијаЈаки болки во ‘рбетниот столб и нозете биле првите симптоми што ја натерале Снежана Стојчева да појде на лекар. По направените испитувања, предлогот на докторите бил хируршка интервенција на ‘рбетниот столб, но стравот играл значајна улога за Снежана...

  • Стануваме дел од животот на пациентите

   Стануваме дел од животот на пациентите Работата на Одделот за хемотерапија е предизвик но и одговорност за секој вработен. Потребно е да поседуваш позитивна енергија, но и голема посветеност и стручност, не само во работата туку и во односот кон пациентите кои се соочени со најтешката...

  • Благослов е што ве имам сите вас околу мене

   Благослов е што ве имам сите вас околу мене Едно октомвриско утро ме разбуди тежина што ја почувстував на себе и кога ги отворив очите видов дека Леа, моето милениче, лежи врз моите гради. Гледајќи ме директно во очи забележав дека сака нешто да ми каже, но место со зборови, тоа го стори со...

  • Внесовте среќа и радост во нашите животи

   Внесовте среќа и радост во нашите животиНашето патешествие и желбата за потомство почнаа пред 5 години, кога се роди Паоло, нашата прва среќа, нашата прва радост и круната на нашата љубов. Паоло се роди, но набргу среќата се претвори во бескрајна тага. По три дена почина од респираторен...

  • Позитивна енергија што ретко се сретнува

   Позитивна енергија што ретко се сретнува Пред 13 години имав срцев удар. Ме пренесоа во болница со брза помош. Дежурниот доктор ми кажа дека има две вести, една лоша и една добра. Прво го замолив да ми ја каже лошата, и ми кажа дека имам срцев удар. Веднаш го прашав за добрата, ми...

  • Ви благодарам за грижата за мојот Мартин

   Ви благодарам за грижата за мојот Мартин6-годишниот Мартин Јанев пред 5 дена бил примен на педијатрискиот стационар. Неговата мајка Љубица ни раскажа дека неколку дена Мартин  воопшто не консумирал храна и вода, и имал чести дијареи и повраќања, почнал да губи сила, дехидрирал и комплетно...

  • Со позитивна мисла и стручен тим може да биде победена и најтешката болест

   Со позитивна мисла и стручен тим може да биде победена и најтешката болест„Да не постоеше ‘Аџибадем Систина,’ некој ќе мораше да ја измисли“ – со насмевка на лицето ни ја почна својата приказна нашиот пациент Јово Вранеш. „Јас сум долгогодишен пациент во ‘Аџибадем Систина’ и за секој мој здравствен проблем решението го наоѓам тука. Ми се допаѓа позитивната енергија со која...

  • Довербата во д-р Тони Јосифовски ме донесе во „Аџибадем Систина“

   Довербата во д-р Тони Јосифовски ме донесе во „Аџибадем Систина“На Одделот за хирургија го запознавме 35-годишниот пациент Мите Кузевски, кој пред само неколку дена беше опериран од д-р Тони Јосифовски. Задоволен од целата грижа што ја добил за време на престојот, но и од професионалниот однос на д-р Тони...

  • Живеам во светот на децата

   Живеам во светот на децатаЕлизабета Петрушева, или накратко сестра Бети, е најдобриот пријател на дечињата од Стационарот за детски болести. И по 32 години работа со деца, таа го има истиот елан и ентузијазам, и би рекле детски немирен дух во секојдневната грижа за...

  << < 1 2 3 4 > >>

Контакт Аџибадем СистинаЗакажи преглед, термин

 

 Acibadem Sistina Fotogalerija

 

 acibademsistina bitola galerija

 

 

Спортски спонзорства

Мобилни апликации

Online Library