Артикли

Како здравствена институција која е лидер во превенција и третман на спортските повреди Клиничката болница „Аџибадем Систина“ ја дава максималната медицинска поддршка на македонските спортски клубови и репрезентации. Со цел да придонесеме за успехот на екипниот спорт, во функција на нашите врвни спортисти достапен е целокупниот медицински кадар на „Аџибадем Систина“. Нашата цел е со професионалната медицинската поддршка да придонесеме за нови позитивни резултати кои ќе го зголемат чувството на национална гордост.
Ракометна репрезентација
Ракометен клуб Вардар
Кошаркарска репрезентација 
Кошаркарски клуб МЗТ
Фудбалска репрезентација
Фудбалски клуб Вардар
 
Индивидуални спортови
Илина Арсова

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ беше верен пријател и поддржувач во мисијата на Илина Арсова, првата жена Македонка која се искачи на Монт Еверест. Со неа го освоивме и најголемиот успех освојувајќи го највисокиот врв во светот, Монт Еверест.

„Аџибадем Систина“ официјален партнер на Скопски маратон

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ од оваа година е дел од официјалните партнери на Скопски маратон. Како активни поддржувачи на општествените активности нашата главна цел е поддршка и промоција и на спортот и спортските активности. Ни претставува гордост што бевме дел од најмасовната спортска манифестација на која учество земаа повеќе од 7000 натпреварувачи од 45 земји.

 • Dibirov-AcibademSistinaRakomet
 • Fudbal-vardar-2
 • MZT
 • Rakomet-Vardar-3
 • Rakomet-Vardar
 • Rakomet-reprezentacija
 • bomccalebbmakedonijaeurobasket2011_afp
 • hitportal-rakomet
 • maraton2016-1
 • maraton2016-2
 • stoj
 • stoj2
 • zenska-trka

Аџибадем Систина на ревијалниот натпревар Работнички-Фенербахче

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ беше дел од поддржувачите на пријателскиот натпревар кој се одигра помеѓу кошаркарскиот клуб Работнички и актуелниот европски вицепрвак Фенербахче. Овој натпревар се одигра по повод 70-годишнината од формирањето на најтрофејниот македонски клуб Работнички. 

„Аџибадем Систина“ официјален партнер на Скопски маратон

Клиничката болница „Аџибадем Систина“ од оваа година е дел од официјалните партнери на Скопски маратон. Како активни поддржувачи на општествените активности нашата главна цел е поддршка и промоција и на спортот и спортските активности. Ни претставува гордост што сме бевме дел од најмасовната спортска манифестација на која учество земаа повеќе од 7000 натпреварувачи од 45 земји.

„Аџибадем Систина“ дел и од Женска трка

 
„Аџибадем Систина“ е дел и од Женската трка која е дел од промотивните трки на Виз Ер скопскиот маратон. Тимот физиотерапевти од Одделот за физикална медицина и рехабилитација со своите стручни совети беа тука за учесничките пред и за време на трката. Учесничките кои имаа повреди, болки во мускулите и зглобовите можеа да побараат медицинска помош на штандот на „Аџибадем Систина“. 

zenska trka

Контакт Аџибадем СистинаЗакажи преглед, термин


 Acibadem Sistina Fotogalerija


 acibademsistina bitola galerija


gurs banner


Спортски спонзорства

Мобилни апликации

Online Library